What should i do to use advanced tab in DOS

General questions and postings pertaining to the use of HYSPLIT regardless of the platform. For platform specific questions, use the HYSPLIT Platform forums.
Post Reply
sol
Posts: 8
Joined: February 5th, 2020, 9:24 pm
Registered HYSPLIT User: No

What should i do to use advanced tab in DOS

Post by sol »

Dear HYSPLIT Users

I already know 'hycs_std.exe' file is exe file for run hysplit/concentration simulation.
but i can not find which is 'exe'file for edit Particle/puff release number limits.
I want to know what '.exe' file is about 'advanced/configuration setup/concentration/Set particle/puff RELEASE NUMBER limits' menu?

please let me know. I really need your help
barbara.stunder
Posts: 416
Joined: November 9th, 2012, 4:23 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: What should i do to use advanced tab in DOS

Post by barbara.stunder »

Please see the User's Guide at https://ready.arl.noaa.gov/hysplitusersguide/, and click on "ADVANCED".
sol
Posts: 8
Joined: February 5th, 2020, 9:24 pm
Registered HYSPLIT User: No

Re: What should i do to use advanced tab in DOS

Post by sol »

Thank you for your reply Ma'am
But actually i already checked manual which you posted.
In the manual, I couldn't find the command file name or control file name which i have to adjust to change the number of maximum particles.
That is why i asked you in the hysplit forum.
So, please let me know what should i do to change the number of maximum particle value in the CMD(COMMAND PROMPT).
I used 'hycs_std.exe'. but it doesn't have options about 'number of maximum particle' stuff.
I really need your help.
Thank you.
alicec
Posts: 237
Joined: February 8th, 2016, 12:56 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: What should i do to use advanced tab in DOS

Post by alicec »

The advanced menu items are set in the SETUP.CFG file.
file parameters can be found here.
https://ready.arl.noaa.gov/hysplitusersguide/S410.htm

The particular ones you are looking for are
MAXPAR
NUMPAR
https://ready.arl.noaa.gov/hysplitusersguide/S623.htm

There is no executable to set the options in SETUP.CFG. It is a text file and
can simply be edited or written with a script. The GUI program simply writes this file based on
inputs set in the GUI.

Hope that helps.
Post Reply