Ensemble error

egrainey
Posts: 1
Joined: June 16th, 2020, 2:20 pm
Registered HYSPLIT User: No

Re: Ensemble error

Post by egrainey » June 24th, 2020, 11:27 am

I cleared the meteorology file in the concentration setup menu and re-added it. Then it worked for me.

sdeastham
Posts: 7
Joined: June 24th, 2020, 10:31 am
Registered HYSPLIT User: No

Re: Ensemble error

Post by sdeastham » June 24th, 2020, 11:31 am

@alicec No luck, I'm afraid. I loaded the Tutorial/files/ensemble_* files appropriately, modified the location of the met data to reflect my own, and ran the met ensemble - same error (reproduced below for convenience).

Code: Select all

 HYSPLIT - Initialization 1
 HYSPLIT version: hysplit.v5.0.0
 Last Changed Date: 2020-05-13
 Enter starting time (year, month, day, hour)
           0           0           0           0
forrtl: The pipe has been ended.

forrtl: severe (24): end-of-file during read, unit 5, file CONIN$
Image              PC                Routine            Line        Source             
hycs_ens.exe       00007FF62A268A58  Unknown               Unknown  Unknown
hycs_ens.exe       00007FF62A247046  Unknown               Unknown  Unknown
hycs_ens.exe       00007FF62A1B3A37  Unknown               Unknown  Unknown
hycs_ens.exe       00007FF62A15A31C  Unknown               Unknown  Unknown
hycs_ens.exe       00007FF62A136995  Unknown               Unknown  Unknown
hycs_ens.exe       00007FF62A2CDCB2  Unknown               Unknown  Unknown
hycs_ens.exe       00007FF62A2CE0A4  Unknown               Unknown  Unknown
KERNEL32.DLL       00007FFA0D157BD4  Unknown               Unknown  Unknown
ntdll.dll          00007FFA0DBACE51  Unknown               Unknown  Unknown
 HYSPLIT - Initialization 1
 HYSPLIT version: hysplit.v5.0.0
 Last Changed Date: 2020-05-13
 Enter starting time (year, month, day, hour)
           0           0           0           0
forrtl: The pipe has been ended.

forrtl: severe (24): end-of-file during read, unit 5, file CONIN$
Image              PC                Routine            Line        Source             
hycs_ens.exe       00007FF62A268A58  Unknown               Unknown  Unknown
hycs_ens.exe       00007FF62A247046  Unknown               Unknown  Unknown
hycs_ens.exe       00007FF62A1B3A37  Unknown               Unknown  Unknown
hycs_ens.exe       00007FF62A15A31C  Unknown               Unknown  Unknown
hycs_ens.exe       00007FF62A136995  Unknown               Unknown  Unknown
hycs_ens.exe       00007FF62A2CDCB2  Unknown               Unknown  Unknown
hycs_ens.exe       00007FF62A2CE0A4  Unknown               Unknown  Unknown
KERNEL32.DLL       00007FFA0D157BD4  Unknown               Unknown  Unknown
ntdll.dll          00007FFA0DBACE51  Unknown               Unknown  Unknown
    while executing
"exec ${exec_dir}/${Model}.exe $run"
    (procedure "Conc_run" line 75)
    invoked from within
"Conc_run hycs_ens E"
    (menu invoke)

[\code]

Microscone
Posts: 4
Joined: June 24th, 2020, 10:43 am
Registered HYSPLIT User: No

Re: Ensemble error

Post by Microscone » June 24th, 2020, 11:32 am

Yes, I have restarted and loaded it from scratch.
I also tried clearing and reloading the met data, no change.

RickV
Posts: 36
Joined: June 21st, 2020, 2:47 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by RickV » June 24th, 2020, 11:46 am

Agreed. No improvement in my results either.

alicec
Posts: 234
Joined: February 8th, 2016, 12:56 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by alicec » June 24th, 2020, 11:50 am

Can some of you try running the batch or shell script that goes along with this?

Fantine
Posts: 102
Joined: November 8th, 2012, 3:41 pm

Re: Ensemble error

Post by Fantine » June 24th, 2020, 11:53 am

Agree with Alice - trying to reset/close the GUI, and then load ensemble_control and ensemble_setup files from the tutorial/files.

If it is still not working, try to run the bat script in the command prompt. The bat scripts are in tutorial/batch. The one for section 12.1 is named "ens_meteo.bat".

We are not quite able to reproduce the error you all had at our end. That makes it hard for us to diagnose what is going on.

lhopson
Posts: 3
Joined: June 23rd, 2020, 10:06 am
Registered HYSPLIT User: No

Re: Ensemble error

Post by lhopson » June 24th, 2020, 11:59 am

I am also getting the same error for the runs and I am using the ensemble_control.txt and setup file. I did reset everything and reran the GUI and still received the same error that I got for the ensemble run.

sdeastham
Posts: 7
Joined: June 24th, 2020, 10:31 am
Registered HYSPLIT User: No

Re: Ensemble error

Post by sdeastham » June 24th, 2020, 12:01 pm

@Fantine, @alicec - I just tried running ens_meteo.bat. No luck. It prints out "Enter starting time (year, month, day, hour), then "0 0 0 0" on the next line - and then nothing.

alicec
Posts: 234
Joined: February 8th, 2016, 12:56 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by alicec » June 24th, 2020, 12:17 pm

Can you try this.
Make sure there is a CONTROL file in your working directory.
navigate to your working directory in the terminal.
run
cd c:\hysplit\working
c:\hysplit\exec\hycs_ens
c:\hysplit\exec\hycs_ens 1

sdeastham
Posts: 7
Joined: June 24th, 2020, 10:31 am
Registered HYSPLIT User: No

Re: Ensemble error

Post by sdeastham » June 24th, 2020, 12:47 pm

@alicec - the first command (c:\hysplit\exec\hycs_ens) works (simulation proceeds and completes). The second command fails as described before. Does that help?

Post Reply