Ensemble error

lhopson
Posts: 3
Joined: June 23rd, 2020, 10:06 am
Registered HYSPLIT User: No

Ensemble error

Post by lhopson » June 24th, 2020, 10:15 am

Hi,
As I run the special runs for ensemble in section 12.1, I am getting an error saying

"HYSPLIT - Initialization 1
HYSPLIT version: hysplit.v5.0.0
Last Changed Date: 2020-05-13
Enter starting time (year, month, day, hour)
0 0 0 0
forrtl: The pipe has been ended."

What does this mean?

Thank you

RickV
Posts: 36
Joined: June 21st, 2020, 2:47 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by RickV » June 24th, 2020, 10:33 am

Same message for me. Simulation did not execute.

sdeastham
Posts: 7
Joined: June 24th, 2020, 10:31 am
Registered HYSPLIT User: No

Re: Ensemble error

Post by sdeastham » June 24th, 2020, 10:34 am

I have the same error. I have attached my control and setup files.

[EDIT] In case it helps, I am running unregistered HYSPLIT on Windows 10.
Attachments
ensemble_setup.txt
(674 Bytes) Downloaded 10 times
ensemble_control.txt
(305 Bytes) Downloaded 12 times

Microscone
Posts: 4
Joined: June 24th, 2020, 10:43 am
Registered HYSPLIT User: No

Re: Ensemble error

Post by Microscone » June 24th, 2020, 10:47 am

Same error for me, same message. Attached is the error message log.
Same result even if I load the ensemble setup and control files provided with the tutorial.
Attachments
Ensemble_error_message.log
(2.26 KiB) Downloaded 13 times

alicec
Posts: 234
Joined: February 8th, 2016, 12:56 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by alicec » June 24th, 2020, 10:52 am

Thank you for sending in your CONTROL and SETUP files.
We have reproduced the error using them and are working on a solution.

RickV
Posts: 36
Joined: June 21st, 2020, 2:47 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by RickV » June 24th, 2020, 10:55 am

I just repeated the simulation a 2d time and obtained the same results as well. Note I used the captex2 control and setup files in the Tutorial folder.

alicec
Posts: 234
Joined: February 8th, 2016, 12:56 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by alicec » June 24th, 2020, 10:56 am

Can you check if you have the file
D:/HYSPLIT/Tutorial/captex/captex2_wrf27uw.bin

Microscone
Posts: 4
Joined: June 24th, 2020, 10:43 am
Registered HYSPLIT User: No

Re: Ensemble error

Post by Microscone » June 24th, 2020, 11:00 am

Yes- I have the file "HYSPLIT/Tutorial/captex/captex2_wrf27uw.bin", and have been using it throughout the rest of the tutorial

sdeastham
Posts: 7
Joined: June 24th, 2020, 10:31 am
Registered HYSPLIT User: No

Re: Ensemble error

Post by sdeastham » June 24th, 2020, 11:02 am

@alicec - I do indeed have that file. I have also verified that the same error arises when running the turbulence ensemble. The physics ensemble works fine, however (different executable?).

alicec
Posts: 234
Joined: February 8th, 2016, 12:56 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by alicec » June 24th, 2020, 11:24 am

Have you tried starting over from scratch? Close out the gui.
Open it back up. Load the ensemble_control and ensemble_setup files from the tutorial/files
and try again. Please let us know how it goes.

Post Reply