Ensemble error

alicec
Posts: 234
Joined: February 8th, 2016, 12:56 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by alicec » June 24th, 2020, 1:06 pm

Yes- this is very helpful. The hycs_ens executable is not behaving as expected. I'm not sure why.
When you run the command that works can you send me the first few lines that it prints out. Should look like below
Attachments
hycs_ens.png
hycs_ens.png (13.54 KiB) Viewed 139 times

RickV
Posts: 36
Joined: June 21st, 2020, 2:47 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by RickV » June 24th, 2020, 1:07 pm

Sorry, I had to break at unch today so I was unable to test these suggestions. Please let us know if you need additional user input. Yes, I am a PC user w/64-bit Win7 Pro. recall, I configured a faster (somewhat) Core i7 laptop during our lunch break yesterday. the only difference between my initial the Core i7 PC and the Initial Core i5 M560 2.67 GHz is the i7 was an OEM version of Win7 Pro. The older Core i5 was setup by me.

sdeastham
Posts: 7
Joined: June 24th, 2020, 10:31 am
Registered HYSPLIT User: No

Re: Ensemble error

Post by sdeastham » June 24th, 2020, 1:09 pm

Sure! See below:

Code: Select all

c:\hysplit\working>c:\hysplit\exec\hycs_ens
 HYSPLIT - Initialization
 HYSPLIT version: hysplit.v5.0.0
 Last Changed Date: 2020-05-13
 Calculation Started ... please be patient
 Percent complete:   1.9
 Percent complete:   3.8
 Percent complete:   5.8
 Percent complete:   7.7
 

alicec
Posts: 234
Joined: February 8th, 2016, 12:56 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by alicec » June 24th, 2020, 1:32 pm

Thank you. It appears that there may be a problem with the hycs_ens executable for some people.
If you are following this thread because you got an error please try to run hycs_ens from the working directory as described below if you can.

1. open command prompt (search for terminal)
2. change directory to your working directory. (modify the following if your working and exec directories are in different places)

cd c:\hysplit\working
c:\hysplit\exec\hycs_ens
c:\hysplit\exec\hycs_ens 1


See below posts by sdeastham and let us know if your results do not match.

Thank you.
This may take some time to resolve but this executable is not needed for the rest of the workshop and is not widely used. We appreciate your feedback and help with resolving this issue!

alicec
Posts: 234
Joined: February 8th, 2016, 12:56 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by alicec » June 24th, 2020, 3:37 pm

Hi All. The hycs_ens executable was not compiled correctly in the unregistered version of HYSPLIT for PC. There is also an issue with the hysc_var and hycs_gem executables. We will make correctly compiled executables available to you soon.
Thank you.

sdeastham
Posts: 7
Joined: June 24th, 2020, 10:31 am
Registered HYSPLIT User: No

Re: Ensemble error

Post by sdeastham » June 24th, 2020, 4:25 pm

Thank you for the swift diagnosis and response!

alicec
Posts: 234
Joined: February 8th, 2016, 12:56 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Ensemble error

Post by alicec » June 24th, 2020, 4:29 pm

A new unregistered version is available from READY
https://www.ready.noaa.gov/HYSPLIT_hytrial.php

You don't need the corrected executables for the exercises tomorrow.

Look for:
image3.png
image3.png (11.69 KiB) Viewed 110 times

Post Reply