Help with concentration batch script

Topics about the HYSPLIT dispersion model.
Post Reply
FabianLachmann
Posts: 2
Joined: October 10th, 2020, 3:31 pm
Registered HYSPLIT User: No

Help with concentration batch script

Post by FabianLachmann »

Hello

I wanted to do some backward concentration runs and since there are
quite a lot of them, I decided to write a batch script to execute them
automatically. However, I encountered a strange issue: If I run the simulation
from the script, it doesn´t properly run and generates no output file,
but if I run exactly the same simulation from the GUI it works just fine.
I have attached my script(only a test version, but essentially the same as I´m trying to do)
and the MESSAGE files for both the script and the GUI runs.


Thank you very much in advance for your help

Fabian
Attachments
script_test.txt
(2.1 KiB) Downloaded 32 times
MESSAGE_withscript.txt
(17.95 KiB) Downloaded 28 times
MESSAGE_GUI.txt
(86.37 KiB) Downloaded 28 times
barbara.stunder
Posts: 451
Joined: November 9th, 2012, 4:23 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Help with concentration batch script

Post by barbara.stunder »

Good idea to use a script. Your script is running the trajectory code, hyts_std, but it should be running the dispersion/concentration code hycs_std. Also, it is better to avoid blank spaces in directory names, so try changing the directory name for the meteorology files.
FabianLachmann
Posts: 2
Joined: October 10th, 2020, 3:31 pm
Registered HYSPLIT User: No

Re: Help with concentration batch script

Post by FabianLachmann »

Oh I see, thank you very much. I must have missed that character.
Actually thinking back now, I wondered one time why the concentration
and dispersion models use the same exe. Also, as you said, I should really
change that directory name all the more for it being horribly misspelled ...
Anyway, again thank you very much for your help.

Fabian
Post Reply

Return to “Dispersion Model”