Wrong EMITIMES formatting?

Post any questions or comments regarding the LINUX version of HYSPLIT. This includes the model execution, GUIs, results, or graphics. Be sure to mention the version of LINUX you are using.
Post Reply
hlbutterfly
Posts: 3
Joined: September 30th, 2020, 10:56 am
Registered HYSPLIT User: Yes

Wrong EMITIMES formatting?

Post by hlbutterfly »

I have a simple "EMITIMES" file that looks like below:

YYYY MM DD HH DURATION(hhhh) #RECORDS
YYYY MM DD HH MM DURATION(hhmm) LAT LON HGT(m) RATE(/h) AREA(m2) HEAT(w)
2019 09 25 05 01 2
2019 09 25 05 00 0010 31.731277 -101.876357 5 100 0.0 0.0
2019 09 25 05 10 0010 31.731277 -101.876357 5 50 0.0 0.0


In this situation, I want the emission rate to be 100 /h for the first 10 min and 50 /h for the following 10 min and zero emission for the rest of the hour (40 min). However, I got the following error message when I try to run with this file (my simulation time is one hour). Is there anything wrong with my emission formatting? I have read the previous threads related to "EMITIMES" and cannot figure out what is wrong here.

Thank you very much!

STOP 900

Program received signal SIGSEGV: Segmentation fault - invalid memory reference.

Backtrace for this error:
#0 0x2AD797F386F7
#1 0x2AD797F38D3E
#2 0x2AD7989CA26F
#3 0x2AD798006B70
#4 0x2AD798006CD9
#5 0x2AD797F380C8
#6 0x2AD797D0AB79
#7 0x2AD7989CDA68
#8 0x2AD7989CDAB4
#9 0x2AD797F3ADD9
#10 0x463832 in emsm
#11 0x421E06 in MAIN__ at hymodelc.F:?
const_emis.nam.sh: line 35: 199471 Segmentation fault ${MDL}/exec/hycs_std
alicec
Posts: 251
Joined: February 8th, 2016, 12:56 pm
Registered HYSPLIT User: Yes

Re: Wrong EMITIMES formatting?

Post by alicec »

You need to make sure that your CONTROL file has as many source locations as you have in your EMITIMES file.
Since you have two sources here, you should have two in your CONTROL file as well.
HYSPLIT allocates the arrays from the CONTROL file and then reads the EMITIMES file.
So if number of sources in CONTROL file does not match that in the EMITIMES file, you will get an error.

If that doesn't help, then please attach your CONTROL and SETUP file as well.
Post Reply